RCMB20-500-01

Kontakt os for pris på tlf: 45 89 04 45

 • Sinusformet og pulserende fejlstrøm (type A), eller AC/DC fejlstrømsmåling (type B) kan vælges individuelt for hver enkelt kanal, afhængig af den respektive måltransformer, som tilsluttes den enkelt målekanal
 •  Analog udgangsstrøm DC 4…20 mA
 •  Ufølsom overfor- og uafhængig af belastningsstrøm, grundet magnetisk skærm

De AC/DC følsomme reststrømsovervågnings moduler LINETRAXX® RCMB20-500-01 og LINETRAXX® RCMB35-500-01 anvendes til fejlstrøm overvågning i systemer med frekvensomformere, hvor jævnstrøms-fejlstrøm og/eller vekslstrøms-fejlstrøm, er tilbøjelige til at forekomme.

Hvert modul skal monteres og tilsluttes foran effektklemmerne på frekvensomformerens nettilslutning.

Begge varianter af modulerne giver et udgangssignal på 4…20 mA, som er proportionalt med fejlstrømmen.

Applikationer

KATEGORIEN "BESKYTTELSESUDSTYR" OMFATTER

Fejlstrømsafbryder RCD ifm.a. Modulær fejlstrømsafbryder MRCD®, Fejlstrømsovervågning og Fejlstrømsovervågningsudstyr RCM, System til fejlstrømsovervågning RCMS.

Et MRCD® er en moduler fejlstrømsafbryder (RCD) i type B udførelse - primært for anvendelse i industrielle installationer – deraf produktnavnet MRCDB. En modulær fejlstrømsafbryder er egnet og beregnet til installation i et TN-system og i et TT-system.

Fejlstrømsmoduler anvendes permanent til at overvåge installationer i jordede net (TN- og TT-systemer) for fejlstrømme og lækstrømme til jord. Summen af strømmene i alle spændingsførende ledere, bortset fra beskyttelseslederen (PE), måles ved hjælp af en måletransformer (sumstrømstransformer).

Som udgangspunkt anvendes reststrømsovervågningsudstyr (forkortelse: RCM, Residual Current Monitor), uden sammenbygning med koblingsudstyr, for at give brugeren information og meddelelse, langt før der sker afbrydelse af en RCD.

Reststrømsovervågningsudstyr måler-, registrerer og alarmere tidligt og sikkert om enhver forringelse af installationen isolationsniveau, lækstrøm og fejlstrøm.

Ofte installeres beskyttelsesudstyr i denne kategori som fejlbeskyttelse i forbindelse med elektrisk sikkerhed på maskiner og særligt ved frekvensomformer og drev, industrirobotter, maskinbygning, fødevare- og emballagemaskiner, kran teknologi, jernbane, bygningsinstallation, vedvarende energi (vindkraft og PV-anlæg), datacenter, UPS-forsyning.

Endvidere som fejlbeskyttelse (tidligere: beskyttelse mod indirekte berøring) i elektriske køretøjer, ladestander men også til forsyning af ventilationsanlæg, havneterminaler, og inden for olie- og gasindustrien hvor der stilles særligt store krav til driftssikkerhed og pålidelighed, og omfatter derfor udstyr til både personbeskyttelse og beskyttelse mod brand.

Downloads

Kategori Produkt Sprog Størrelse Download 
DatabladeRCMB20-500-01/RCMB35-500-01EN415 KB Download
ManualerRCMB20-500/RCMB35-500EN480 KB Download
QuickstartRCMB20-500/RCMB35-500EN480 KB Download
Senest redigeret d.4 januar 2022

Funktioner

 • Alstrømsensitiv / AC/DC-følsom / type B måling
 • Frekvensområde 0...500 Hz
 • Måletransformer, indvendig rudediameter 20 mm/35 mm
 • Måleområde 500 mA
 • Reaktionstid ≤ 180 ms
 • Forsyningsspænding/hjælpespænding DC 24 V
 • Analog udgangsstrøm DC 4...20 mA
 • Ufølsom over for belastningsstrømme som følge af indbygget magnetisk skærm
 • Overvågning af CT-forbindelser ved hjælp af cyklisk teststrøm
 • Multifarvet LED til visning af drifts- og fejlmeddelelser

Ordreoplysninger

UDSTYRSVARIANTER AF LINETRAXX® RCMB20-500-01

TypeHjælpespænding UsIndvendig rudediameter/mmArt. nr.
RCMB20-500-01DC 20,4…28,8 V*ø 20B94042103
Senest redigeret d.4 januar 2022

Tilbehør

Senest redigeret d.4 januar 2022

Yderligere information

Vægt4 kg
error: Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun inden for de rammer, der er nævnt i aftalen.