iso415R-2

Isolationsovervågning

Et ISOMETER® til isolationsovervågning (IMD) i iso415R-serien er designet til at overvåge isolationsmodstanden i henhold til EN 61557-8-standarderne. Dette IMD er beregnet til brug i en isoleret AC/DC hjælpekredse, mobile- og transportable strømforsyninger mv., der fungerer som et IT-system med en normalspænding mellem 0 og 400 V.

Selv hvis der er DC-komponenter i AC/DC-systemet, påvirker de ikke driftsegenskaberne for isolationsovervågningen negativt, selvom der opstår en kapacitiv isolationsfejl på belastningssiden af ensretterne.

IMD’en findes også med ekstern forsyningsspænding, hvilket gør det muligt at overvåge afbrudte strømkredse.

Den målte værdi RF samt alle meddelelser og alarmer vises ved hjælp af lysdioderne på IMD’en og kan aflæses via interfacet (Modbus RTU og NFC).

Desuden aktiveres meddelelser og alarmer også via udgangsrelæ K1, alt efter hvilke alarmopgaver der er indstillet via interfacet.

Konfigurationen af IMD’en er nemt at foretage via app.


Med NFC-funktionen og Bender Connect App kan du nemt konfigurere iso415R via en smartphone.

Gå til BENDER CONNECT APP

Hvad er isolationsovervågning?

Isolationsovervågning (IMD) til brug for Sikkerhed og Pålidelighed i IT-Systemer Et IMD (isolationsovervågning) er helt essentielt for at sikre både pålidelighed og elektrisk sikkerhed i IT-systemer. I vores ISOMETER® serie levereres førsteklasses isolationsovervågningsudstyr, der opfylder de højeste sikkerhedsstandarder og krav.

Fleksibel Anvendelse: Vores isolationsovervågningsudstyr, kendt som ISOMETER®, kan også anvendes i specielle applikationer i TN-systemer og TT-systemer. Et eksempel på dette er overvågning af afbrudte strømkredse, hvor vores ISOMETER® løsninger viser deres styrke.

IMD til IT-Systemer: IMD står for Isolationsovervågningsudstyr til IT-systemer og er en forkortelse af den engelske betegnelse 'Insulation Monitoring Devices'. Hvert Isometer® opfylder standarden EN 61557-8, medmindre andet er angivet. Udstyret er designet til permanent at overvåge isolationsmodstanden i IT-systemer og udløse en alarm, hvis isolationsmodstanden (RF) falder til under responsgrænsen (Ra). Ra er et IMD’ responsgrænse, og RF er isolationsmodstanden mellem systemet og jord, PE-forbindelsen eller et andet referencepunkt for potentialeudligning.

Installation og Vedligeholdelse: For korrekt installation skal et Isometer® (IMD) bl.a. følge standarden DS/HD 60364-4-41 og DS/HD 60364-5-53. Når et IMD registrerer en isolationsfejl til jord, er det afgørende at lokalisere og udbedre fejlen med minimal forsinkelse, som anbefalet i standarden DS/HD 60364-5-53. Til dette formål er Bender EDS-udstyr til lokalisering af isolationsfejl (IFLS) særligt egnet og beregnet.

Forsyningssikkerhed og Alarmfunktioner: Når et IT-system anvendes til at opretholde forsyningssikkerheden, er det vigtigt at indikere den første isolationsfejl et passende sted, så instruerede eller sagkyndige personer kan informeres om isolationsfejlen, fx ved hjælp af alarmsystemer.

Brede Anvendelsesområder: Isolationsovervågning bruges i mange brancher, herunder medicinske områder, elektrisk sikkerhed på maskiner, industriel automation, energiproduktion, datacentre, UPS-systemer, elektriske køretøjer, ladestandere og meget mere. Vores ISOMETER® er også ideelle til brug i kritiske områder som olie- og gasindustrien og generatoranlæg til nødforsyning.

Personbeskyttelse og Brandbeskyttelse: ISOMETER® fungerer som både personbeskyttelse og beskyttelse mod brand, hvilket gør dem ideelle til også at opfylde kravene til hjælpekredse.

Vælg ISOMETER® til din isolationsovervågningsløsning og opnå enestående elektrisk sikkerhed, forsyningssikkerhed og pålidelighed i dit IT-system.

Gå til løsninger fournais-bender

Applications

AC/DC-hjælpekredse udført som et IT-system, som effektiv løsning til elektrisk-sikkerhed-maskiner

Connect APP

bender connect app Ved hjælp af appen kan vores nyeste enheder konfigureres bekvemt, hvilket gør opsætning af enhederne lige så let som børns leg: Du installerer bare appen på din smartphone og følger instruktionerne på startsiden. Hold din smartphone til den enhed, du er forbundet til enheden ved hjælp af NFC -læseren på bare et par sekunder.

HVAD KAN APPEN GØRE?

Læsning i energitilstand: Appen kan bruges til at hente vigtige oplysninger om systemets status fra Benderenheder på stedet under løbende drift.

Parameterindstilling i energiløs tilstand: Enhederne kan konfigureres ved hjælp af Bender Connect appen, selv når de er slukket, eller før de overhovedet er installeret. Svarværdier og alarmgrænsen kan indstilles, og den korrekte Modbus -adresse kan tildeles. På samme måde, hvis en enhed skal udskiftes, kan parametrene for en enhed overføres til en anden ved hjælp af en backup.

Enhedsdokumentation og sikkerhedskopiering af enhederne: Appen giver let adgang til manualer og anden enhedsdokumentation. Det er også muligt at oprette og gemme PDF dokumentation direkte i appen.

Med Bender Connect appen kan alle oplysninger om indstillinger og konfigurationer af Bender -enheder gemmes til dokumentation, og sikkerhedskopier kan oprettes og gendannes via gateways med COMTRAXX® -softwaren.

En COMTRAXX® backup kan også overføres tilbage til enheden via appen.

HVOR KAN DU HENTE APPEN?

Appen er allerede tilgængelig via Google Play og App Store – naturligvis gratis!

Apple Store (iO’er): https://apps.apple.com/us/app/bender-connect/id1528293656

Google Playstore (Android): https://play.google.com/store/apps/details?id=de.bender.app&hl=da

HVILKE INDSTILLINGER ER MULIGT AT BRUGE BENDER CONNECT APP?

Vi har oprettet en kort video om installation og konfiguration af appen: SE VORES VIDEO

Bemærk, at videoerne blev oprettet til interne formål og ikke kan deles med kunder.

HVILKE BENDERENHEDER STØTTER APPEN?

Indtil videre understøtter appen vores iso415R– og RCM410R seriens enheder. Kort tid vil appen være tilgængelig for andre Bender enheder – vi arbejder i øjeblikket på grænsefladen til RCMS410R og CP305. Vi er også i gang med at udvikle yderligere app funktioner.

Downloads

Kategori  Produkt  Sprog  Størrelse  Download 
BENDER connect APP Konfigurations Guide iso415R Dansk 1MB  Download
Datablade iso415R EN 425 KB  Download
EU overensstemmelseserklæring iso415R EN 82.2 KB  Download
Flyers A5 iso415R EN 932.9 KB  Download
Flyers iso415R EN 616.6 KB  Download
Manualer iso415R EN 425 KB  Download
Quickstart iso415R EN 2.28MB  Download
Video iso415R EN  Se video
Video BENDER connect APP iso415R Dansk  Se video

Features

  • Isolationsovervågningsudstyr til isolerede net, fx 3(N)AC, AC og DC-systemer (IT-system) med galvanisk tilsluttede ensrettere.
  • For anvendelse i fx hjælpekredse med begrænset udbredelse iht. DS/HD60364-5-557.
  • IMD i henhold til IEC/EN 61557-8
  • Automatisk tilpasning til systemer med en maksimal kapacitans 25μF.
  • Selvovervågning samt automatisk tilslutningsovervågning
  • To individuelt konfigurerbare alarmværdier fra 5 kΩ…1000 kΩ
  • RS-485 interface med Modbus RTU protocol · NFC interface (Near Field Communication / Nærfeltskommunikation)

Varianter

Varianter af ISOMETER® iso415R

Type Hjælpespænding SKU. Nr.
Iso415R-24 DC 24V B71602000
Iso415R-2 AC/DV 100…240 V B71603000