Sikker og pålidelig landtilslutning med PE-overvågning

- i henhold til IEC 80005-1
havneterminaler

Landtilslutning af skibe er blevet mere udbredt for at reducere både støj og udledning af drivhusgas samt for at opfylde emissionskrav.

Dog medfører landstrømsforsyning visse udfordringer, især risikoen for høje berøringsspændinger som følge af en kortslutning/jordfejlstrøm, hvis beskyttelseslederen (PE) afbrydes. For at reducere denne risiko kræver IEC 80005-1 standarden, at PE-forbindelsen permanent overvåges (konstant), og at strømforsyningen afbrydes ved fejl.

Bender type GM401 tilbyder en patenteret løsning med to målemetoder HPR- og LPR-målinger, der sikrer pålidelig PE-overvågning og beskyttelse af både passagerer og besætning.

HPR (High Parallel Resistance) sikrer pålidelig måling mellem skib og land, selv ved en stor parallel-modstand. LPR (Low Parallel Resistance) detekterer selv små modstande, hvilket er kritisk i udfordrende miljøer med fx brakvand.

GM401 kan anvendes til både mellem- og lavspændingsapplikationer og sikrer en enkel installation, der reducerer omkostninger og kompleksitet.

Elektrisk sikre havneterminaler - portalkraner

Høj brand- og personalebeskyttelse i terminalen
havneterminaler

Bender arbejder tæt sammen med producenter af portalkran systemer for at optimere beskyttelsen mod elektriske fejl og garantere driftspersonalets sikkerhed.

Isolationsovervågning eller fejlstrømsbeskyttelse sikrer et højt niveau af sikkerhed og tilgængelighed.

Terminaler

Sikker løft af last og styring af kraner
Havneterminal

Ved hjælp af isolationsovervågning eller fejlstrømsbeskyttelse sikrer Bender det højest mulige sikkerhedsniveau for mennesker og systemer.

Og garanterer derfor en høj grad af systemtilgængelighed under lastning og losning.

Marinaer og lystbådehavne

Forebyg skader forårsaget af fejlstrømme
Marinaer og lystbådehavne

Problemet i marinaer er ofte kaj og liggeplads.

En central fordelingstavle leverer forsyning til de mange både som er fortøjret i havnen, via decentralt opstillede kajskabe.

Ofte er de elektriske installationer dækket af kravene i fx standarden for lystbådehavne og lignende områder DS/HD 60364-7-709, eller af standarden for enheder på land til elektrisk landtilslutning af fartøjer til indre vandveje DS/HD 60364-7-730.

Heraf fremgår det, at hvor der ikke er krav om effektkrævende forsyning til de enkelte både, kan der anvendes stikkontakter med en mærkestrøm på op til 63A, som skal være beskyttet af RCD (Residual Current Device), med en mærkeudløsestrøm der ikke overstiger 30mA.

Samtidig gælder det, at stikkontakter med en mærkestrøm over 63A, skal være beskyttet med en RCD med en mærkeudløsestrøm der ikke overstiger 300mA.

Til trods herfor forholder det sig således, at der kan opstå ganske store og farlige strømme, som gennem vandet cirkulere mellem fartøjernes skrog og metalliske dele på land, dvs. på kajsiden, strømmene kan ikke nødvendigvis opdages og registreres af et RCD.

Det anbefales derfor, at overvåge og beskytte hovedledinger fra fordelingstavlen individuelt, da cirkulerende strømme udover en ødelæggende virkning, idet cirkulationsstrømme (altså fejlstrømme) fra en båd, føres gennem vandet, og beskadiger andre både, men også frembringer en latent fare.

error: Beskyttet indhold