Sikker håndtering af ikke-lineære belastninger, især frekvensomformere

Hvordan man udfører en sikker håndtering af ikke-lineære belastninger, særligt frekvensomformere

Moderne installationer indeholder færre og færre lineære (ohmske) belastninger. Glødelampen er blevet erstattet af energisparpære eller LED’er, computere og fjernsyn er tilsluttet nettet via switch-mode strømforsyning, vaskemaskinen indeholder en frekvensomformer, og der bruges et stort antal frekvensomformere til motorerne i industrien.

Et moderne isolationsovervågningsudstyr til IT-systemer har ikke noget problem med disse forskellige forbrugere, og måler derfor korrekt isolationsværdi på hele den tilsluttede installation.

IT-systemet er særlig velegnet til brug med frekvensomformere fordi, selv i tilfælde af fuld kortslutning til jord i DC-kredse på store omformerdrev, eller som følge af jævnstrøm, vil mætning af jernet i forsyningstransformere og generatorer ikke blive påvirket, men isolationsfejlen vil blive registreret.

I IT-systemet vil en isolationsfejl derfor ikke ødelægge det induktive element i den forsynende generatorer, eller transformator. Derfor er IT-systemet ofte en af de sikre løsninger der vælges, når det drejer sig om at opnå en meget pålidelige drift.

Iso685 er designet og beregnet til at overvåge net med frekvensomformere, altså hvor tilstedeværelsen af dc-komponenter og frekvenser ud over mærkefrekvens optræder.

Det muliggør en logisk forbindelse mellem de forskellige systemparametre, og kan evt. igangsætte en kontrolleret automatisk nedlukning af drev, såfremt der er tale om en kritisk tilstand af udstyret.

En differentieret fejlfinding i inverter-drev er mulig. Med iso685 er det muligt at sondre mellem fejl i mellemkredsen (DC-kreds), og fejl på motorsiden uden yderligere udgifter, og uden yderligere udstyr.


Tilbage til "Fordele ved et IT-system" fournais-bender

Senest redigeret d.26 maj 2020