Omdannelse til HGR system

Omdannelse af et solidt jordbaseret system til HGR-system

HGR system

HGR system – Et meget stort flertal af elektriske fejl starter som en grundfejl. På et solidt jordforsyningssystem har en jordfejl meget den samme potentielle energi som en fase-til-fase fejl, kan udføre tusindvis af forstærkere og kan hurtigt eskalere ind i en ekstremt farlig og skadelig lysbuehændelse. En jordfejl skal afbrydes straks.

De fysiske forskelle mellem et solidt jordet system og et modstandsbaseret system er små. Den førstnævnte har et solidt kabel- eller busforbindelse mellem systemneutral (X0) og jord/jord, mens sidstnævnte har en strømbegrænsende modstand forbundet mellem X0 og jord/jord.

Hvordan gøres det?

Den solidt jordede trefasegenerator eller transformator-sekundære vikling er forbundet i et stjerne- eller wye-arrangement med midten af ​​forbindelsen betegnet som det neutrale punkt.

For at oprette et modstandsbaseret system skal der installeres en spændings-modstand, som er i overensstemmelse med IEEE Standard 32 (eller C 57.32) mellem X0 og jord. Det anbefales at overvåge denne neutrale jordingsmodstand (NGR) for kontinuitet og alarm (eller tur), hvis den fejler.

NGR begrænser jordfejlstrømmen til en lav værdi, som ikke er i stand til at opretholde en lysbueflamme. I mange tilfælde kan systemet fortsætte med at fungere med en fase, der er fejlet til jorden, indtil en ordnet afbrydelse påbegyndes.

 

HGR system

 

Overvejelser for systemopgraderinger forbundet med at omdanne et solidt jordforbundet system til modstandsbegrænsning

Det solidt jordede elektriske system stod på overstrømmende beskyttelsesanordninger for at afbryde den store strøm, der er forbundet med en jordfejl. Koordinering af opstrøms og downstream-enheder kunne være vanskeligt. HRG-systemet kan levere meget lav jordfejlstrøm for lavt til at betjene en afbryder eller sikring-supplerende jordfaldsbeskyttelse er påkrævet.

Brug en reststrøm-type enhed (RCM) til at detektere jordfejl ved hjælp af en nul-sekvensstrømstransformator. Ved at installere sådanne enheder ved hver feeder eller endda hver belastning, er fejlplaceringen automatiseret, og det er let at opnå selektive kredsløbsafbrydelser, hvor det er nødvendigt.

Nogle kredsløbselementer, såsom filterkondensatorer fra jord til jord på input af frekvensomformere, kan vurderes ved line-to-neutral spænding. Disse elementer skal opgraderes til line-to-voltage spændingsgrader for at modstå den højere spænding, der er til stede under en jordfejl på et HRG-system.

HGR system

 

Hvorfor kræver NGR kontinuerlig overvågning?

Den neutrale jordingsmodstand (NGR) er et kritisk element i et elektrisk modstandssystem med høj modstand (HRG). HRG-systemer omfatter altid aktuelt jordfejl detektorer (til alarm eller tripping), der fungerer, når en jordfejl udfører strøm, der går tilbage til forsyningsnæstetil via NGR.

Når en NGR fejler på grund af svejsesvigt, korrosion, termisk spænding eller lignende, bliver det tidligere HRG-system ujordet eller flydende. Når der opstår en jordfejl på det ujordede system, strømmer ingen strøm, og de installerede jordfaldsdetektorer fungerer ikke.

Derfor er overvågning af NGR afgørende

For at undgå den situation, hvor en jordfejl ikke kan påvises, efterlades systemet i en usikker tilstand, skal du konstant overvåge NGR’en med en passende enhed. NGR skal overvåges for kontinuitet og forbindelse til systemneutral.

Under nogle omstændigheder, som f.eks. Skadedyrsbygning eller forkert systemvedligeholdelse, kan en NGR kortsluttes. I dette tilfælde vil en jordfejl resultere i højere end forventet strøm, hvilket kan have negative konsekvenser som et højere udstyrsskader eller en lysbueflamme. Kontinuerligt overvåg NGR for en modstandsreduktion for at advare operatørerne til denne tilstand.

HGR system

Download

Download Teknisk papirer: System Grounding i Amerika, Australien, Sydafrika og andre regioner
Download Retningslinjer for formatering af NGR

Produkter

Tilhørende produkter

LINETRAXX® NGRM700

HGR system
RC48C

Lignende sider

Senest redigeret D.21 november 2019

error: Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun inden for de rammer, der er nævnt i aftalen.