EN 60947-2 produktstandard for MRCD® og maksimal afbrydere

Produktstandarden EN 60947-2 omhandler Koblingsudstyr til lavspænding – Maksimalafbrydere’ (Effektbrydere).

I standarden indgår der flere normative annekser. Eksempelvis omfatter standarden EN60947-2 anneks M, der beskriver en modulær fejlstrømsafbryder – forkortet MRCD. Ligeså findes også et anneks B (EN60947-2 anneks B), der beskriver udstyr til reststrømsbeskyttelse – forkortet CBR.

Den årvågne læser af standarden EN 60947-2 vil øjeblikkelig bemærke, at det alene er i standardens anneks M der beskrives en (RCD) fejlstrømsafbryder type B. I standardens indledning til anneks M er følgende da således også formuleret:

This annex contains also additional definitions and characteristics not contained in Annex B, e.g. “type B” (in the context of d.c. residual current), with consequent requirements and tests.

En maksimalafbryder med reststrømsbeskyttelse (CBR) findes derfor iht. standarden kun i en type AC, og i en type A udgave. En CBR kan derfor ikke anvendes som et RCD type B iht. den europæisk harmoniserede standard EN 60947-2:2006 (der også har gyldighed så sent som i år 2019). Modsætningsvis et CBR, som jf. standarden ikke findes i type B udgave, kan en MRCD anvendes som et RCD type B.

I henhold til EN60947-2 anneks M, defineres en MRCD i pkt. M.2.2.1 således:

Modulær fejlstrømsafbryder (MRCD)

Udstyr eller en sammenbygning af udstyr omfattende en målestrømstransformer og et procesudstyr konstrueret til måling og evaluering af reststrømmen og til at foranledige åbning af kontakterne på en maksimalafbryder/automatsikring (kredsbryder).

Ovenstående kan eksempelvis illustreres på følgende måde:

produktstandard for MRCD


Tilbage til "Definition på en RCD" fournais-bender

error: Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun inden for de rammer, der er nævnt i aftalen.