RC48C

Kontakt os for pris på tlf: 45 89 04 45

Fejlstrøms-/beskyttelsesleder-overvågningsrelæ type RC48C anvendes bl.a. i modstandsjordede net. I disse systemer, er den maksimale fejlstrøm gennem jordingsmodstanden begrænset til 5 A, 15 A eller 25 A.

Det er specielt velegnet til fx beskyttelse af slæbekabler til elevator og kraninstallationer, og til hejseværk, transport- og fremføringsanlæg. Slæbekabler er særligt sårbare over for skader forårsaget af miljømæssige påvirkninger, og kræver derfor særlig opmærksomhed. Det har Bender naturligvis tænkt på.

Modulet RC48C er et kombineret fejlstrøms- og beskyttelsesleder modul, i en enhed:

 • Overvågning af fejlstrøm
 • Kontinuerlig overvågning af lav gennemgangsmodstand i jord/beskyttelsesleder, høj modstand som følge af afbrydelse eller kortslutning.

Hvis en grænseværdi overskrides, vil et udgangsrelæ med to skiftekontakter blive aktiveret. Alarmmeddelelser af RC48C kan i supplement hertil, vises på et alarm-display type RI2000GC.

Applikationer

 • Højmodstands jordede installationer med en begrænset fejlstrøm på 5 – 25 A
 • Mine applikationer

KATEGORIEN "BESKYTTELSESUDSTYR" OMFATTER

Fejlstrømsafbryder RCD ifm.a. Modulær fejlstrømsafbryder MRCD®, Fejlstrømsovervågning og Fejlstrømsovervågningsudstyr RCM, System til fejlstrømsovervågning RCMS.

Et MRCD® er en moduler fejlstrømsafbryder (RCD) i type B udførelse - primært for anvendelse i industrielle installationer – deraf produktnavnet MRCDB. En modulær fejlstrømsafbryder er egnet og beregnet til installation i et TN-system og i et TT-system.

Fejlstrømsmoduler anvendes permanent til at overvåge installationer i jordede net (TN- og TT-systemer) for fejlstrømme og lækstrømme til jord. Summen af strømmene i alle spændingsførende ledere, bortset fra beskyttelseslederen (PE), måles ved hjælp af en måletransformer (sumstrømstransformer).

Som udgangspunkt anvendes reststrømsovervågningsudstyr (forkortelse: RCM, Residual Current Monitor), uden sammenbygning med koblingsudstyr, for at give brugeren information og meddelelse, langt før der sker afbrydelse af en RCD.

Reststrømsovervågningsudstyr måler-, registrerer og alarmere tidligt og sikkert om enhver forringelse af installationen isolationsniveau, lækstrøm og fejlstrøm.

Ofte installeres beskyttelsesudstyr i denne kategori som fejlbeskyttelse i forbindelse med elektrisk sikkerhed på maskiner og særligt ved frekvensomformer og drev, industrirobotter, maskinbygning, fødevare- og emballagemaskiner, kran teknologi, jernbane, bygningsinstallation, vedvarende energi (vindkraft og PV-anlæg), datacenter, UPS-forsyning.

Endvidere som fejlbeskyttelse (tidligere: beskyttelse mod indirekte berøring) i elektriske køretøjer, ladestander men også til forsyning af ventilationsanlæg, havneterminaler, og inden for olie- og gasindustrien hvor der stilles særligt store krav til driftssikkerhed og pålidelighed, og omfatter derfor udstyr til både personbeskyttelse og beskyttelse mod brand.

Downloads

Kategori Product Sprog Dato Størrelse Download 
ManualerRC48CEN21.04.2008518 KB Download
Senest redigeret d.18 august 2021

Funktioner

 • Jordfejlsovervågning i højmodstands jordetnet med begrænset fejlstrøm i området 5 – 25 A
 • Måler fejlstrømmen ved hjælp af Bender måletransformer
 • Alarm let genkendelig ved LED-lys
 • Alarmrelæ med to potentialfrie skiftekontakter
 • Tidsforsintet alarmkontakt efter indstillet udløsetid
 • Genkender serieresistensfejl og tværresistensfejl
 • Alarmrelæet kan fx anvendes til aktivering af en lastafbryder, maksimalafbryder eller en kontaktor
 • Afhængigt af typen af lastadskiller, kan alarmrelæets driftstilstand indstilles til N/O eller N/C

Ordreoplysninger

UDSTYRSVARIANTER AF RC48C

Grundlæggende enhedForsyningsspænding/
frekvensområde Us
StrømforbrugArt. nr.
Jord-fejl og jord-kontinuitet monitor RC48C-935AC/DC 60…264 V
50… 60 Hz
ca. 5 VA ved AC 60 V
ca. 8,5 VA ved AC 264 V
B94013002
Senest redigeret d.18 august 2021

Tilbehør

OBLIGATORISK TILBEHØR TIL RC48C

Type betegnelseArt.-nr.
Måleteknisk termineringsudstyr, P = 5 WB94013008
Afslutnings anordning, P = 50 WB94013009
Afslutnings anordning, P = 50 WB94013006
Termineringsudstyr med integreret modstand, P = 50 WB94013007
Kombineret alarm- og kontrolpanelB94071000
Sumstrømstransformer, 70 mmB911777
Sumstrømstransformer, 105 mmB911778
Senest redigeret d.18 august 2021

Yderligere information

Vægt4 kg
error: Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun inden for de rammer, der er nævnt i aftalen.