RC48C

Fejlstrøms-/beskyttelsesleder-overvågningsrelæ type RC48C anvendes bl.a. i modstandsjordede net. I disse systemer, er den maksimale fejlstrøm gennem jordingsmodstanden begrænset til 5 A, 15 A eller 25 A.

Det er specielt velegnet til fx beskyttelse af slæbekabler til elevator og kraninstallationer, og til hejseværk, transport- og fremføringsanlæg. Slæbekabler er særligt sårbare over for skader forårsaget af miljømæssige påvirkninger, og kræver derfor særlig opmærksomhed. Det har Bender naturligvis tænkt på.

Modulet RC48C er et kombineret fejlstrøms- og beskyttelsesleder modul, i en enhed:

 • Overvågning af fejlstrøm
 • Kontinuerlig overvågning af lav gennemgangsmodstand i jord/beskyttelsesleder, høj modstand som følge af afbrydelse eller kortslutning.

Hvis en grænseværdi overskrides, vil et udgangsrelæ med to skiftekontakter blive aktiveret. Alarmmeddelelser af RC48C kan i supplement hertil, vises på et alarm-display type RI2000GC.

Hvad er beskyttelsesudstyr?

Fejlstrømsafbryder RCD ifm.a. Modulær fejlstrømsafbryder MRCD®, Fejlstrømsovervågning og Fejlstrømsovervågningsudstyr RCM, System til fejlstrømsovervågning RCMS.

Et MRCD® er en moduler fejlstrømsafbryder (RCD) i type B udførelse - primært for anvendelse i industrielle installationer – deraf produktnavnet MRCDB. En modulær fejlstrømsafbryder er egnet og beregnet til installation i et TN-system og i et TT-system.

Fejlstrømsmoduler anvendes permanent til at overvåge installationer i jordede net (TN- og TT-systemer) for fejlstrømme og lækstrømme til jord. Summen af strømmene i alle spændingsførende ledere, bortset fra beskyttelseslederen (PE), måles ved hjælp af en måletransformer (sumstrømstransformer).

Som udgangspunkt anvendes reststrømsovervågningsudstyr (forkortelse: RCM, Residual Current Monitor), uden sammenbygning med koblingsudstyr, for at give brugeren information og meddelelse, langt før der sker afbrydelse af en RCD.

Reststrømsovervågningsudstyr måler-, registrerer og alarmere tidligt og sikkert om enhver forringelse af installationen isolationsniveau, lækstrøm og fejlstrøm.

Ofte installeres beskyttelsesudstyr i denne kategori som fejlbeskyttelse i forbindelse med elektrisk sikkerhed på maskiner og særligt ved frekvensomformer og drev, industrirobotter, maskinbygning, fødevare- og emballagemaskiner, kran teknologi, jernbane, bygningsinstallation, vedvarende energi (vindkraft og PV-anlæg), datacenter, UPS-forsyning.

Endvidere som fejlbeskyttelse (tidligere: beskyttelse mod indirekte berøring) i elektriske køretøjer, ladestander men også til forsyning af ventilationsanlæg, havneterminaler, og inden for olie- og gasindustrien hvor der stilles særligt store krav til driftssikkerhed og pålidelighed, og omfatter derfor udstyr til både personbeskyttelse og beskyttelse mod brand.

Features

 • Jordfejlsovervågning i højmodstands jordetnet med begrænset fejlstrøm i området 5 – 25 A
 • Måler fejlstrømmen ved hjælp af Bender måletransformer
 • Alarm let genkendelig ved LED-lys
 • Alarmrelæ med to potentialfrie skiftekontakter
 • Tidsforsintet alarmkontakt efter indstillet udløsetid
 • Genkender serieresistensfejl og tværresistensfejl
 • Alarmrelæet kan fx anvendes til aktivering af en lastafbryder, maksimalafbryder eller en kontaktor
 • Afhængigt af typen af lastadskiller, kan alarmrelæets driftstilstand indstilles til N/O eller N/C

Applications

 • Højmodstands jordede installationer med en begrænset fejlstrøm på 5 – 25 A
 • Mine applikationer

Accessories

OBLIGATORISK TILBEHØR TIL RC48C

Type betegnelse Art.-nr.
Måleteknisk termineringsudstyr, P = 5 W B94013008
Afslutnings anordning, P = 50 W B94013009
Afslutnings anordning, P = 50 W B94013006
Termineringsudstyr med integreret modstand, P = 50 W B94013007
Kombineret alarm- og kontrolpanel B94071000
Sumstrømstransformer, 70 mm B911777
Sumstrømstransformer, 105 mm B911778

Ordering information

UDSTYRSVARIANTER AF RC48C

Grundlæggende enhed Forsyningsspænding/
frekvensområde Us
Strømforbrug Art. nr.
Jord-fejl og jord-kontinuitet monitor RC48C-935 AC/DC 60…264 V
50… 60 Hz
ca. 5 VA ved AC 60 V
ca. 8,5 VA ved AC 264 V
B94013002

Downloads

Kategori  Product  Sprog  Dato  Størrelse  Download 
Manualer RC48C EN 21.04.2008 518 KB  Download